Işıklı Tabela Modelleri



Işıklı tabela, görselliğin arttırılması amacıyla tabelanın üretiminde çeşitli ışıkların kullanımıyla beraber meydana getirilen tabeladır.

Işıklı Tabela Nedir?

İç mekânlarda, dış mekânlarda, çatı ve bina girişlerinde kullanılan tabelalardır. Işıksız tabela ise gün ışığının olduğu zamanlarda görülebilecek yerlerde kullanımı tercih edilen modeldir. İhtiyaç duyulduğunda her yerde kullanılabilir. Işıklı tabela yapımında çeşitli ışık sistemlerinin kullanılması ile üretilen tabela türüdür. Işıklı tabelaların arka ve ön kısımlarında ışık sistemini geçirme görevi olan vinil, folyo ya da pleksi baskıların kullanımı tercih edilir. Yol, açık hava, cephe, totem ve çatı tabelalarında genel olarak ışık sistemi kullanılır.

Işıklı tabelanın önemli özelliklerinden biri verilmek istenen mesajın bu tabela yoluyla etkili bir şekilde aktarılmasıdır. 

Bunun yanında her çeşit hava koşulunda insanlara ulaşabilir. Işıklı tabelalarda kullanılmakta olan floransan aracılığıyla aydınlatması yapılan tabelalarda ışık gücü çok fazla olduğu zaman ve ışık gücünde dalgalanmalar olmadan yıllarca kullanılmasıyla bu tabelalar kullanılmaktadır. Ekonomik elektrik kullanıldığı için maddi açıdan avantaj sağlamaktadır.

Bu sebeplerden dolayı ışıklı tabela kullanımı sık tercih edilir. Işıklı tabelaların merak edilen özelliği gece saatlerinde nasıl göründüğüdür. Müşteriler tercih ettiği tasarım ve ölçülerde hazırlanan ışıklı tabelaların gece ve gündüz güzel görünmesini ister. Işıklı tabelaların hazırlanma sürecinde kullanılmakta olan flora sanların ışık kuvveti için olduğu yerin görüntüsü ve tabelanın görsel duruşuna önem verilir.



Işıklı tabelalar birbirinden farklı malzemelerden üretilmektedir. Tabelanın yapılması için kullanılan malzeme çeşitleri dekota forex, alüminyum, polikarbon gibi türlerdir. Bu malzemelerin kullanılması ile tabela üretimi yapılır.

 Tabela hazırlanma esnasında kaç metre neon kullanılması gerektiği en önemli detaylardan biridir. Üretilen ışıklı tabelaların mevsim koşullarına uygu bir şekilde üretilmesi gereklidir. Yağmurlu hava koşullarında tabelanın içine yağmur almasının önlenmesi için izolasyonun iyi olması zorunludur. Hazırlanan ışıklı tabelaların yapım aşamasının önemli olduğu gibi montaj süreci de ziyadesi ile önem teşkil eder. 



Grafik tasarımın hazırlanmış olması çok önemlidir. Bunun nedeni grafik çalışması başarılı olduğu zaman tabela üretimi de başarıyla sonuçlanmaktadır. Işıklı tabela modelleri farklı malzemelerden yapıldığı için fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.